Въвеждат нов тип маркировка за мотористи в Люксембург и Австрия. Какво мислите?

  • Новата маркировка в Люксембург. Новата маркировка в Люксембург.
  • Маркировката нанесена по платното на известния алпийски проход Гросглокнер. Маркировката нанесена по платното на известния алпийски проход Гросглокнер.

19 Dec 2018

На снимките може ясно да видите как изглежда новата маркировка, като идеята и е да обозначи по-безопасна линия на изписване на завоите, по-далеч от основната разделителна лента. За немотористите и хората, които не се интересуват особено, ще поясним, че същината на тази идея е моторът и човекът да останат в тяхната си лента, дори когато и двамата са „легнали“ за да завият.

Идеята е приложена за първи път от властите в Люксембург, експериментално, след което са проверили статистиката за случилите се инциденти. Резултатът: значително по-малко катастрофи от този тип. На една от снимките ще видите и разноцветна маркировка. Тя е дело на австрийските власти е нанесена по платното на известния алпийски проход Гросглокнер.

Принципно, идеята е доста добра, но предизвиква (поне) един казус – боята. По правило мотористите избягват да настъпват маркировката, особено в мокро време, поради простия факт, че боята се плъзга ужасно много. Каква адхезия предлага новата маркировка и дали тя може да бъде по-добра от тази на добрия асфалт, все още не знаем. Ще се радваме да споделите и вашето мнение по тази интересна тема, като коментар.

Източник: riders.drivemag.com

Първородната Godzilla!