Carlex сложи трети мост на Merc X-class. Обективът едва побира колата

  • Чудовищно як и мно-о-ого голям. Вижте и останалите Чудовищно як и мно-о-ого голям. Вижте и останалите

21 Dec 2018

Полското тунинг ателие Carlex Design наскоро откри подразделение, което се казва Pickup Design и по същество е офис, пълен с фанатизирани дизайнери, готови да скандализират де що пикап има на света.

За да покажат на какво са способни, те са приготвили триосното пикапче от илюстрациите. Гальовно го наричат EXY Monster X Concept и са готови да го превърнат в реалност, стига да се намери достатъчно платежоспособен клиент.

Понеже явно най-важното нещо при пикапите е олекотяването, то цялата каросерия е изпълнена от въглеродни влакна, включително легена, в който най-вероятно ще се търкалят само много скъпи джаджи. Толкова скъпи, че няма да се търкалят, а ще бъдат внимателно положени и застополени с дузина куки и ремъци.

Но нека не се отклоняваме от основната тема. Извращението разчита на контрастните цветове - голият карбон стои чудесно в компанията на жълтите детайли, които вероятно преливат и в интериора.

Не знаем точни числа, но виждаме, че X-class е чувствително по-близо до асфалта и по-широк от обичайното. Не е много ясно за какво е лебедката, но подозираме, че до няколко месеца Тубата ще е пълна с клипчета, в които EXY Monster X Concept бива ваден от пясъците на арабски плажове от багери и G-class-и. Стискаме палци концептуалният модел да оживее, защото е блестяща демонстрация на неразумност. В най-добрия смисъл на думата.

Нашият тест на X-класата ще намерите тук. Не го пропускайте, въпреки че тестваме кола с едва четири колела...

 

 

Първородната Godzilla!