Откриха 11 чисто нови BMW Серия 5 Е34 в склад в Благоевград. Колите седят там от 1994-та и още са с найлони по седалките

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

27 Dec 2018

Чисто нови BMW Серия 5 Е34, единадесет броя, като на снимките се вижда, че седалките все още са покрити с найлони. Вижда се и разпечатка от доставката с дата 24.04.1994-та.

Уникалната находка се намира в Благоевград, като информацията дойде от Facebook страницата „Център за борба с ръждата“, като в последствие плъзна из специализирани български автомобилни медии (една от първите бе Skorost.info). Колите са в два цвята, червен и тъмносин, като модификациите са 520i и 525i. Всички са седани, като има и едно комби.

Как са попаднали там автомобилите и каква е тяхната история? Все още нямаме официална информация, но в коментарите под снимките във страницата-първоизточник, има няколко подсказки.

Като например, че флотилията от нови баварци е била предназначена за първата българска компания за автомобили под наем. Оттам нататък? Все ще не е ясно, но със сигурност някои трябва да знае. А какво ще се случи с тях? Вероятно ще бъдат разпродадени на търг. Желаещи?

Снимки: Център за борба с ръждата

Много практичен и интересен!