Черен DBS Superleggera е най-злият Aston, който ще видите тази седмица

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки

23 Jan 2019

“Може да изберете какъвто искате цвят, стига да е черен”. Придобилият легендарна слава цитат на Хенри Форд явно е бил мото за дизайнерите на Aston Martin при създаването на новия DBS Superleggera Tag Heuer.

Колата залага на черно-черна схема и е плод на сътрудничество между производителя на часовници Tag Hauer и Aston Martin. Всъщност участието на Tag Heuer е единствено в осигуряването на индивидуализиран часовник към всяко купе, което вероятно не се отразява сериозно на плашещите 725 к.с. и 900 Нм от турбинирания V12, стигащи до задните колела през 8-степенен автоматик.

Производителят е използвал много въглеродни влакна, за да преработи стандартния DB11 в чудовището, известно с означението DBS Superleggera. Олекотяването е в рамките на 72 кг, а спринтът до 100 км/ч отнема 3,4 секунди - все пак говорим за луксозно GT купе, а не за суперкола без климатик и аудио.

Малко повече подробности за чернотата на най-черния Aston: цветът е Monaco Black, а единствените детайли в други цветове са червените стопове, отразители и червените ивици по гумите Pirelli. В интериора ще откриете логото на швейцарския производител, също в констрастно червено.

 

Много практичен и интересен!