Това е Mercedes-Benz C 63 AMG, преоблечен като 190E. Лесна работа…

  • Галерия със 72 снимки! Галерия със 72 снимки!

28 Jan 2019

Ама друг път. Колата е дело на Piper Motorsport, които я правят вече 5 години. Всъщност, тя вече е напълно готова и е супер яка. Какво точно са направили PM? За да разсеем съмненията, че този проект е лесна работа, ще изброим само няколко от нещата.

Piper Motorsports разглобяват събличат двете коли напълно, скъсяват шасито на C 63-ката с 9,53 см, за да пасне на междуосието на 190-ката. Режат го с лазер, изрязват и някои структурни елементи, за да бъде възможно „сливането“, интегрират почти невидимо предпазна клетка, модифицират таблото на C 63 за да пасне в купето на 190-ката, окабеляват всичко, преместват предното окачване с 20 мм навътре, настройват неговите компоненти KW Variant 3, като повдигат и бомбетата на амортисьорите.

Изработват специални панти за капака, монтажни елементи за радиатора, както и резервоар за спирачната течност. PM си, правят сами и изпускателната система със състезателни накрайници Borla, модифицират вратите на 190 и заключващите им механизми, за да паснат на тези от C 63, модифицират и фаровете, сменят супер редкия заден спойлер от Evo 2 със супер редкия спойлер от Evo 1, сглобяват интериора и настройват колата да се кара толкова яко, колкото и изглежда. А да, колелата са HRE.

Много практичен и интересен!