Land Cruiser Heritage Edition с бронзови BBS, V8 и 381 коня. Искаме един от 1200-те броя

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

28 Jan 2019

Land Cruiser Heritage Edition е специално издание на модификацията V8, с което Toyota отбелязва 60-годишнината на всемогъщия модел. Японците ще произведат едва 1200 броя, накичени в с всичко, което може да искате в един LC V8.

Щедрият салон е оборудван с кожени седалки с памет и вентилация, воланът е с подгрев, таванът е панорамен, стереото е JBL с 14 говорителя, влизането е ‘keyless’, имате и хладилна жабка в подлакътника, а 4-зоналният климатик поддържа комфорта на пасажерите чрез не по-малко от 28 дюзи.

„Парти“ елементите отвън са страхотните ковани алуминиеви BBS 18 x 8,0, боядисани в бронзово и с надпис ‘TOYOTA’ на капачките. Надписи има и на D-колонките отвън, с ретро шрифт, за да се знае какво карате.

Естествено LC V8 Heritage Edition идва и със стабилен набор от системи за сигурност и такива, който го правят още по-проходим.Toyota са ги кръстили Downhill Assist Control, Hill Start Assist, CRAWL Control и Off-Road Turn Assist.

Двигателят? Бензинов, защото колата (за съжаление) ще се предлага само за САЩ – 5,7-литровия 3UR-FE V8 с 381 к.с. и 544 Нм. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.

Първородната Godzilla!