Добре дошла у нас! Мощната 510 коня Alfa Stelvio Quadrifoglio огласи шоурума на марката! Видео!

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

05 Feb 2019

Просто нямаше как да пропуснем възможността да заснемем, макар и набързо, едно от най-бързите и емоционални SUV-та на пазара момента: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Колата пристигна у нас преди броени дни, като собственикът и бързаше да си я вземе (разбираме го напълно), а ние успяхме да се вместим в този промеждутък.

Колата звучи страхотно! В това може да се убедите и сами от видеото, като е добре да припомним накратко какво точно представлява този автомобил. А именно, SUV с перфектно разпределение на масите 50/50 и двигател, сходен с този на Ferrari California T. В случая на Stelvio Quadrifoglio той е с 2 цилиндъра по-малко, 2,9 битурбо V6, генериращ 510 к.с. и 600 Нм.

Динамиката? Ускорение от 0-100 за 3,9 секунди и максимална скорост от 285 км/ч. Stelvio Quadrifoglio държеше и рекорда за обиколка на „Нюрбургринг“, 7.51,7 (с 8 сек. По-добро от това на предишния рекордьор Cayenne Turbo), докато Merc-AMG не го подобриха с GLC 63 S.

Гледайте видеото, абонирайте се за канала ни, като кликенте тук, а после може да кликнете и на тази снимка тук долу, за да разберете каква е връзката между първият SUV на Alfa и това класическо HITACHI.

Първородната Godzilla!