Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: мощният 510 коня SUV е освежен за 2020-та

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

08 May 2020

Alfa Romeo Stelvio e един от любимите ни SUV модели, карахме дизелов и бензинов (кликнете тук за видеото ни), но за съжаление, не и най-мощният Quadrifoglio. Това обаче не ни попречи да ни допадне адски много, заради директното управление, сравнително стегнатото окачване, тънкият волан, добрата работа на двигателя и скоростите, както и дизайна на екстериора и интериора. И преди да сме успели да се доберем до Stelvio Quadrifoglio, Alfa леко обновиха модификацията, като новостите засягат и ползващата същата платформа и двигател Giulia Quadrifoglio.

Външно освежената кола може да бъде разпозната по новите LED стопове с прозрачни, затъмнени бленда, както и по новите мнооооого яко изглеждащи, а вероятно и звучащи титаниеви накрайници на изпускателната система Akrapovič. Те са облечени и в карбон, като въпросната е налична срещу доплащане. Карбон може вече да бъде открит и в предницата, във V-то, както и по огледалата – също част от опционалния… карбонов пакет.

Най-издания нов елемент отвън? Всъщност са два – тези 21-ичнови джанти, специални за Quadrifoglio, както и гамата от цветове. Това готино зелено, което виждате, се казва ‘Montreal Green’ и е препратка към култовата Alfa Montreal от преди 50 години. Предлагат се още 6C Villa d'Este Red и GT Junior Ocra.

Интериорът? Леки промени по централната конзола, джойстикът на скоростите и волана. Седалките вече могат да бъдат с перфорирана кожа, а опционално дори карбонови Sparco. Коланите могат да бъдат зелени или червени, като ъпдейт има и инфотейнмънт истемата.

Тя е с 8,8-инчов дисплей и вече може да дава информация за температурата на ключови механични компоненти, както и различна телеметрия, която би била полезна, ако карате на писта.

Може би най-сериозната промяна в модела за 2020-та е разширяването на пакета за асистенции на водача, който Alfa наричат -    Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Той включва система за следене на пътната лента, с предупреждение и евентуално връщане на колата в нея, както и система за следене на мъртвата зона. Предлага се и система за разчитане на пътните знаци, която може да работи и с круиз контрола – да задава скоростта според ограниченията, като Stelvio вече може и да се движи самостоятелно в задръстванията.

Нямаме търпение да видим колата на живо, с новите джанти, Akrapovič-a и ‘Montreal Green’. Разгледайте галерията, където ще видите и снимки на обновената Giulia Quadrifoglio, а след това може да килкнете на тази брутална Alfa Romeo Giulia GTAm. Тя ще ви отведе до новите цветови изпълнения, налични за мощната 540 коня кола.

Много практичен и интересен!