Porsche 996 Carrera 4S в ролята на кемпер

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

14 Feb 2019

„Аз съм предприемач, собственик на бизнес и запален пътешественик. Прекарвам колкото се може повече време зад волана и сред природата.“ Това казва Брок Кийн от Портланд, Орегон, САЩ.

Кийн се запалва по марката още когато е на 7-8 години. Семейни приятели имали 928, на по-късен етап приятел на баща му си купил RUF 964 Turbo. Оттогава насам марката Porsche се заклинва в съзнанието му. Купува си 1997 Boxster, после го сменя с 2002 Turbo,  а след това с 993 C4S. След, като продава и 993-ката, Кийн остава няколко години без Porsche.

„С жена ми се оглеждахме за следващия ни автомобил. Не планирахме да е 996, но тази Carrera 4S бе перфектна за парите си,“ казва предприемачът-авантюрист от Орегон. „Идеята бе следващата ни  кола да замени нашето Audi S4 в ролята му на ежедневно возило.“

В един прекрасен ден Кийн забелязва палатка на цена, на която не могъл да устои. Върнал се вкъщи, взел Porsche-то и се върнал да я купи. Осъзнал, че превозът и няма да е проблем, ако монтира рейки на покрива. И оттам му дошла идеята „Защо да не съчетая нещата, които обичам? Да шофирам и да прекарвам време сред природата?“.

Брок Кийн споделя тези мисли в интервю за Elferspot, като отговаря и на въпроса, който неминуемо изниква в съзнанието ни при вида на 911 с палатка на покрива. А именно „Издържа ли колата тежестта на двама възрастни?“. Брок отговаря така: „За щастие инженерите на Porsche имат склонността да проектират нещата да издържат на повече, отколкото е необходимо“.

Оказва се, че максималната допустима маса за покрива на 996 Carrera 4S, в динамично състояние, е 75 килограма, което означава, че Кийн може да остави 50-килограмовата Yakima Racks горе. „След това убедих жена ми да се качи и да я тества, а после качих и 22-килограмовото ни куче. Първоначалната проба мина чудесно и бе време за истински тест сред природата.“

Преди това обаче Кийн снимал постановката за Instagram, кадър, който се превърнал в мини-сензация. Сензация, която привлякла вниманието и на хората от Yakima Racks, която била местна компания (от Орегон). Леко притеснени за безопасността, те поканили семейството за да проверят дали инсталацията е надеждна. Оказало се, че наистина постановката е стабилна.

Оказало се, че е достатъчно стабилна и за 2400-километрово пътуване, което Кийн направил по повод „70 години Porsche“. „Прекарах първата си нощ насред гора с 90-метрови дървета и трябва да ви кажа, че няма 5-звезден хотел, който да предизвика такова уникално усещане.“

Щастливият собственик на 996 „Кемпер“ пристига на пистата „Лагуна Сека“ на следващия ден, където – изненада – се оказва, че неговият автомобил, сред стотици Porsche-та, е единственият с палатка на покрива. „Гледаха ме доста странно, получих и доста въпроси,“ казва Кийн. И понеже всички хотели били препълни, поради масовия характер на събирането по повод „70 години Porsche“, нашият човек прекарал още една нощ на около 1,4 метра над земята, на брега на Пебъл Бийч.

Готина история, която ни кара да мечтаем. Разгледайте галерията, след което може да кликнете на това Ferrari F40 и неговият удобно настанил се на задния му капак собственик Такеши Кимура, за още една яка история с (донякъде) сходни факти.

Източник: elferspot.com; Може да последвате Кийн в Instagram: @996RoadTrip

 

 

 

Първородната Godzilla!