Audi e-tron с 8920 Нм (!) изкачи легендарната ски писта Streif

  • Галерия с 12 снимки от успешното изкачване Галерия с 12 снимки от успешното изкачване

19 Feb 2019

Audi има известен опит със зимните спортове и грижливо поддържа реномето на своята система quattro. По този повод германската компания току-що командирова двукратния шампион в DTM и състезател в световните раликрос серии Матиас Екстрьом за неочаквана ски ваканция в Кицбюел. Превозът му - новото изцяло електрическо Audi e-tron. Целта? Да изкатери 85-градусовия наклон на секцията от пистата, известна като Mausefalle.

Audi признава, че за осъществяването на проекта се е наложило e-tron да претърпи много сериозни модификации. Към двата електромотора е добавен още един за задния мост, така общата мощност е достигнала 503 к.с., а въртящият момент - смазващите 8920 Нм на колелата. За да успее изобщо да тръгне върху леда на Streif, e-tron е получил ултра дълги (само ги вижте!) шипове върху 19-инчовите си джанти.

За опита върху колата са направени множество модификации с цел сигурността на Екстрьом - добавен е ролкейдж, монтирана е състезателна седалка с 6-точков колан, както и е поставена лебедка с въже. От Audi заявяват, че въжето не е използвано за теглене на колата, а само като предпазна мярка, за да се избегне преобръщане.

Снимките са впечатляващи, а видеото може да видите тук:

 

Лукс от Китай!