Очакваме новата Toyota Supra да получи мощния 510 коня мотор от BMW X3/X4 M Competition

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

20 Feb 2019

Повечето от вас са запознати със същността на новата и толкова чакана Toyota Supra. А именно, че тя ползва техническа база на BMW и по-специално на новото Z4. И двете коли се произвеждат на една поточна линия от Magna Steyr в Грац, Австрия, а по-мощната версия на Supra се задвижва от 6-цилиндровия редови B58B30M1 мотор на BMW, работещ и в Z4 M40i.

Именно поради тази причина поставянето на новия най-мощен шестак на немците, под капака на Supra, не би следвало да представлява технически проблем. Това може да не стане от самите Toyota/BMW, но очакваме съвсем скоро, след старта на продажбите на X3/X4 M (или малко по-късно, когато някой удари такова), някой от познатите имена в тунинг бранша, да вградят новия мотор в Supra.

Това би означавало 510 к.с. и 600 Нм… на задно. Тоест, рецепта за мега яка версия на Supra, която да наречем неофициално ‘Toyota Supra M Competition’. Което обаче би изправило модела директно срещу BMW M2 Competition, което е с 410 к.с. Кооооето ни навежда на мисълта, че немците не биха се съгласили с тази идея, дори някой луд гений от Toyota да настоява за нея.

Което обаче няма как да спре компании, като Hartge например, които без проблеми събират и 5-литровия V10 в E90. Какво мислите? Дали скоро ще видим ‘Supra Comp’ и ако да, то дали тя ще бъде дело на самата Toyota/BMW или на някой тунер? Споделете мнението си, като коментар, след което може да кликнете на оранжевите букви в текста, както и на снимките.

И като споменахме снимки, основната всъщност е рендер на @romanmiah, който е интерпретирал култовата Supra A80 чрез формите на новата A90.

 

Първородната Godzilla!