Това е четириоката Skoda Kamiq

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

26 Feb 2019

След като ни побърка от скука с подгряващите снимки, Skoda най-накрая е готова да покаже новия си Kamiq. Най-малкият кросоувър на чехите ще дебютира в Женева, но вече имаме всички снимки и цялата информация.

Kamiq е дълъг 4,24 м и има междуосие от 2,65 м, което го праща под Karoq в портфолиото на чехите. Багажникът поема 400 литра, а при сгъване на част от задната седалка може да напъхате нещо с дължина до 2,45 метра.

Във външността определено най-голямо впечатление правят двата чифта очи. Определено готини са новите диодни дневни светлини. Kamiq идва с джанти с размер от 16 до 18 инча.

В интериора може да се поръча сензорен екран с размер от 6,5, 8,0 или 9,2 инча - в зависимост от версията, като най-големият бил топ за целия сегмент, казва Skoda. Със сигурност върхово за сегмента е възможността да поръчате 10,3-инчовия виртуален кокпит, добре познат ви от групата VW. Той се предлага на всичко - от Skoda до Lamborghini и определено ни кефи.

По отношение на задвижването Kamiq е от новата порода джипчета - само с предно. Двигателите стартират с еднолитров със 115 к.с. и 200 Нм и 1,5-литров TSI със 150 к.с. в комбинация с 250 Нм. Дизелът е 1,6-литров със 115 к.с. и 250 Нм

Моделът стандартно идва с асистент за предпазване от удар отпред и следене на лентите, а адаптивният круиз контрол и глезотии като асистента за паркиране, автоматичните светлини и предупреждение за удар отстрани са опционални.

 

Лукс от Китай!