Mercedes показа обновения GLC - изглежда същия, но идва с нови мотори и окачване

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

28 Feb 2019

Не губете време да търсите промените по новия GLC спрямо предшественика му - такива няма. Нови диодни светлини, малко повече хром и това е всичко, което кросоувърът е получил, за да продължи успешно битката си с X3 и Macan. Предвид факта, че е един от най-елегантните модели в класа - окей сме с липсата на промяна.

Само че това, което на външен вид изглежда като липса на промяна е доста сериозно обновяване под ламарините.

Зад предната решетка се крие ново поколение двигатели. Бензиновите варианти са GLC 200 (2-литров четирицилиндров със 197 к.с.) и GLC 300 (2-литров четирицилиндров с 258 к.с.). И двата разчитат на 48-волтова хибридна система. По същество тя е стартер генератор, който осигурява по-добра отзивчивост при старт/стоп и допълнителни 150 Нм в случай на нужда.

Mercedes сравнително скоро вложи над 2 млрд. евро в дизеловите си разработки напук на паралелното развитие на електрификацията. Ето защо новите дизелови варианти са ултра модерни, чисти и тихи. GLC 200d има 163 к.с., GLC 220d достига 194 к.с., а върховият GLC 300d може да се похвали с 245 к.с. Всяка версия идва с 9-степенен автоматик и двойно предаване.

GLC може да се похвали и с ново адаптивно окачване, което е достатъчно интелигентно, за да преценява какво да прави индивидуално с всяко от колелата, като се съобразява с информация от двигателя, скоростната кутия и ъгъла на волана.

За развлечението се грижи разработената в България от Visteon система MBUX - тя не е само готин екран и хубаво аудио, а операционна система, която обединява гласови команди, сензорно управление и интелигентно интегриране с всичките ви устройства.

 

Първородната Godzilla!