Porsche Taycan Cross Turismo идва през 2020

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

18 Mar 2019

Помните ли концептуалния Porsche Mission E Cross Turismo - 600-конното електрическо комби? Имаме добри новини! Porsche потвърди, че ще може да си го купим през 2020, което е догодина.

Изпълнителният директор на компанията дори издаде името - Taycan Cross Turismo. Така комбито на кокили ще се превърне във втория електрически модел в портфолиото на Porsche и същевременно във втория Taycan. Напомняме, че за суперския седан Taycan вече има над 20 000 поръчки, което наложи производството да бъде удвоено.

За разлика от шикозния Taycan, то Cross Turismo ще предлага по-голям просвет, пластмасови защитни елементи по ниските части на каросерията и по-ръбата външност.

Освен името Taycan Cross Turismo ще използва и задвижването на нормалния Taycan. Това значи два електромотора - по един за всеки мост. Ускорението до 100 км/ч ще се случва за около 3,5 секунди, а до 200 - за около 12 секунди. Достатъчно, за да не се срамува от старите 911-ки.

С пробег от около 480 км с едно зареждане и способността да напълни батерията до 80% за едва 15 минути, това определено няма да е обикновена електрическа кола, дори по критериите на 2020 г.

Porsche гледа много сериозно на идеята за електрическо задвижване. Компанията не само се отказа напълно от дизеловите двигатели, но и смята да вложи над 6 млрд. евро в електрическа мобилност до 2022 г., както и 15 млрд. евро в нови модели до 2023 г. Което определено ще разнообрази хегемонията на Tesla на върха на електрическата хранителна верига.

 

Първородната Godzilla!