Porsche Cayenne Coupe е новият играч в лигата на SUV-купетата

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.

22 Mar 2019

Време беше и Porsche да се включи в тази лига, която се оказа страшно успешна (разбирайте, доходоносна). И именно приходите са причината Porsche да направят по-непрактична версия на най-практичния си модел. Които обаче, не можем да отречем, че изглежда доста добре.

Porsche Cayenne Coupe ползва изцяло техниката на нормалната версия, като покривът се скосява и седи с 20 мм по-ниско. Задните арки на калниците пък са издути с 18 мм, за да добавят… „спортност“ в излъчването. Такава добавя и активния заден спойлер, разположен под задното стъкло на петата врата. Porsche го причисляват към PAA (Porsche Active Aerodynamic), като крилото излиза със 135 мм при скорост от над 90 км.

Други разлики със стандартния Cayenne? Задните седалки са само две, индивидуални, но може да се поръча и тройна без доплащане. Coupe-то идва серийно и с панорамен покрив с площ 2,16 кв. м, а каската в багажника, която ще видите в галерията, най-вероятно не е част от стандартното оборудване.

Що се касае до двигателите, колата дебютира в две бензинови версии. Едната е с 3-литров турбо V6 с 340 к.с. и 450 Нм, достатъчни за ускорение от 0-100 за 6 сек (5,9 с опционалния олекотяващ пакет, вкл. и карбонов покрив). Максималната скорост е 243 км/ч. Вероятно по-продавана у нас ще бъде по-мощната версия Turbo: 4-литровия битурбо V8 с 550 к.с. и 770 Нм, ускоряващи Cayenne Coupe за 3,9 сек и до 286 км/ч.

Цените? В Германия Cayenne Coupe започва от 83 711 евро, а Cayenne Coupe Turbo от 146 662 евро.

 

Много практичен и интересен!