Двойна победа и нов рекорд за Ангел Караньотов и Ducati на трасето в Серес от Европейския пистов шампионат

  • Галерия с 4 снимки Галерия с 4 снимки

26 Mar 2019

С изключителен нов рекорд на гръцката писта „Серес“ и  две убедителни победи в клас Superbike (SBK) стартира състезателният мото-сезон 2019 Ангел Караньотов от отбора на Overdrive.

В съботните квалификации състезателят с №79 буквално избухна още в първата сесия за време (TM1), завъртайки феноменална обиколка на „Серес“ от 1:17.614 минути, което вече официално е най-бързото време, постигано с мотоциклет на тази писта, подобрявайки предишния рекорд с близо секунда. В състезанието по-късно през деня Караньотов потегли първи  на старта, оставяйки конкурентите зад себе си и финишира с близо 19 секунди аванс пред втория.

В неделното състезание Караньотов 79 отново стартира от първа позиция като във всяка обиколка беше по-бърз с близо секунда на обиколка от конкурентите си и безапелационно заслужи първото място на почетната стълба.   

Състезанието бе наблюдавано с изключителен интерес от повече от 5 000 зрители.  Стартовият списък за двата дни наброяваше 103 пилоти от 7 националности.

След състезанието Ангел даде интервю за колегите от Riders.Live: “Работата, която свършихме последните 10 дни, мога да кажа, че е много дори и за период от 2 месеца. Безсънни, напрегнати, дълги нощи в работа по новият мотоциклет и една голяма въпросителна дали ще участвам до последния момент в състезанието. Смятам, че всички в отбора заслужават тези награди и те са извоювани отборно! Благодарен съм, че всички от “Овердрайв” работиха, за да мога аз да участвам в състезанието. Както с предишният мотор, така и с този... това, че ние си мислим, че мотоциклетът не може повече, е само ограничение на съзнанието ни. Моторът е шедьовър! Излишно е да коментираме качествата му. Ненужно е да е по-добър. Благодаря на Miti Racing, защото без него този рекорд (1:17:614), нямаше да е факт. Иначе, по време на състезанието вчера бях спокоен, защото усещах бързината си. Направих 9 обиколки във време 1:18 и още 5 във време 1:19. Поздравявам всички участници и по-специално тези в SBK, защото състезанието беше цели 16 обиколки. Имахме страхотно българско надмощие във всички класове! Искам да изкажа огромни благодарности и на всички наши партньори в лицето на: Shell, VPower, Auto Battery Trade, MaxBet, Райфайзен Лизинг, Булстрад, Coldfirebrand, Маргел, Boro, ShellAdvance, Dainese AGV Moto Bulgaria, Mobilebg,  Pirelli, EnergySports, SectorNoLimits.

Прес съобщение от Ducati Bulgaria

 

Лукс от Китай!