Най-детайлната кола от Lego e McLaren Senna. Вратите дори се отварят...

  • Галерия с 6 снимки на най-реалистичната кола от блокчета Lego Галерия с 6 снимки на най-реалистичната кола от блокчета Lego

27 Mar 2019

Пред вас е McLaren Senna в реален мащаб, който е направен почти изцяло от блокчета Lego. Някакви адски зарибени хора, на които дори плащат за това, са употребили 5000 часа, за да го построят.

Според McLaren това е най-реалистичната кола Lego, правена някога. Склонни сме да се съгласим. Не може да се кара, но вътре се влиза и дори може да седнете в шофьорската седалка, която всъщност е истинска седалка от Senna. Съвсем реални са също педалите, воланът, както и джантите с гумите. С натискането на бутон вътре се чува звук като от истински двигател на Senna.

Екипът от десет човека се е нуждаел от 2725 часа, за да сглоби всеки един детайл, а ако добавите процеса на разработка и дизайна, то времето скача до 4935 часа - достатъчно на McLaren да сглоби 16 истински Senna. Използвани са точно 467 854 блокчета Lego, като освен изброените детайли, реални са табелките и механизмите за вратите. Всичко друго е от блокчета конструктор.

Колата ще бъде показана на няколко големи автосалона, включително по време на Седмицата на скоростта в Гудууд. Така че ако имате път към Острова в началото на юли, бихте могли да я видите на живо.

 

Много практичен и интересен!