Това е Toyota GR Supra A90 с 3,4-литров 2JZ с 800 коня. Новата кола на Дайго Сайто

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

28 Mar 2019

Новата Toyota Supra с присаден 2JZ мотор. За такава трансплантация се говори още откакто стана ясно, че колата серийно ще излиза с BMW мотор, B58B30M1 за най-мощната 6-цилиндрова версия. Дори писахме за калифорнийците от CX Racing, които загатнаха, че разработват такъв комплект - “2JZ-GTE Supra MK5 Swap Kits will be available for pre-order soon. #takenotes TOYOTA”. И докато публикацията на CX Racing се оказа просто шега, то новото дрифт возило на Дайго Сайто е съвсем истинско и доста сериозно.

Проектът е дело на Fat Five Racing, ателието на самия Сайто, като отсрани виждаме и лепенки на британските специалисти Prodrive. Пълната преработка е завършена за изумително краткия срок от 42 дни, което може би и обяснява двете леки възпламенявания, възникнали по време на първото и изкарване в рамките на Obaida D1GP All Star Shootout.

На мястото на баварската B58-мица е монтиран Toyota 2JZ мотор с 3,4-литров кит от HKS и турбина HKS GT III 4R, което прави 800 к.с. и малко над 880 Нм. Мощност, която почти сигурно ще нарасне в бъдеще до около, а вероятно и над 1000 к.с.

Разбира се и окачването е сериозно преработено. Там са използвани компоненти Wisefab, спирачките са сериозни Wilwood, колата е раздута, вътре е монтирана предпазна клетка и седалки Bride Low Max, а таблото е карбоново.

Разгледайте обилната галерия, гледайте видеото, след което може да кликнете на тази съвсем стокова 25-годишна Тоуота Supra Twin Turbo Targa, с ръчни скорости и на 11 200 мили, която бе продадена за 173 600 долара.

 

Лукс от Китай!