Джеймс Мей от The Grand Tour разби Porsche 917 за 16,4 млн. евро. Водещият е невредим, но бъдещето на предаването е под въпрос

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

01 Apr 2019

Инцидентът е станал след снимките на последния засега 12-ти епизод от третия сезон на предаването. В него Джеймс Мей, познат с прякора си „Капитан Бавен“, кара именно Porsche 917, най-известната състезателна кола на марката, а най-вероятно и по принцип. Колата с която Porsche печелят първата си победа в „24-те часа на Льо Ман“ през 1970-та, първата от общо 19, които определят марката, като най-успешната в историята на тежката дълга денонощие надпревара.

Епизодът бе качен в мрежата на Amazon Prime на 29 март, като самият инцидент е станал седмица по-рано, при презаснемане на сцена от епизода, по нареждане на продуцента Анди Уилман. Катастрофата е станала на писта „Навара“ в Испания, а най-вероятната причина за нея е спукване на предна лява гума при скорост от около 210 км/ч. За щастие водещият на предаването се е отървал само със силен уплах, но легендарният автомобил, оценяващ се на около 16,4 млн. евро, е получил сериозни щети в областта на предницата и лявата страна.

Катастрофата била пазена в строга тайна до днес след обяд, като все още няма официално становище по нея, нито от Amazon, нито от продуцентите на предаването. Единствената официална информация за сега са следните изречения от пресслужбата на щатския гигант:

„We can confirm that James May has left the field of the accident unhurt. The vehicle sustained a significant amount of damage and it was fully insured. Amazon Prime will not release the next TGT Special episode until the final investigation report is complete.”

*Честит 1-ви април. Новината за инцидента с Porsche 917 е шега, която не пожелаваме на никой. Истина е обаче, че Джеймс Мей кара този уникален автомобил, за което му завиждаме благородно.

Първородната Godzilla!