Ексклузивно: Това (най-вероятно) е новото BMW Серия 1 над месец преди официалния му дебют! [ъпдейт]

  • Галерия снимки на новото BMW Серия 1 Галерия снимки на новото BMW Серия 1

08 Apr 2019

[Ъпдейт]: След по-задълбочено разследване, стигнахме до първоизточника на изображенията. Както един от водещите международни сайтове за автомобили Carscoops (който, впрочем, цитира DizzyRiders) посочва, те са дело на Larson Future Car Images - дизайнер, който снабдява изданието AutoBild със спекулативни рендъри на бъдещи модели. Оригиналните изображения можете да видите тук, а за нас остава надеждата, че новото Серия 1 наистина ще изглежда по този начин.

Ето така обичаме да започва седмицата – с новини за чисто нов модел и то далеч преди появата му пред публика. Става дума за трето поколение Серия 1 на BMW, което ще видим официално в последните дни на месец май.

Получихме анонимен имейл, който съдържаше трите изображения, които виждате прикачени първи в галерията. Неизвестният ни информатор твърди, че това са изтекли официални снимки от каталог на баварския хечбек, но дали това е така – на този етап няма как да потвърдим. Макар и фотосите да изглеждат автентични, съществува немалката възможност това да са добре направени рендъри от някой фен. Да не пропуснем и факта, че DizzyRiders е един от първите сайтове в света, които имат достъп до изображенията.

Нека хвърлим един поглед към автомобила. Връзката с Х2 е очевидна, а дали това е добра или лоша новина – ще оставим сами да прецените. Надвесите са къси – и отпред, и отзад, а подчертано спортната осанка определено ни допада. Въпреки че за повечето от вас преминаването към платформа с предно предаване не е положителна промяна, тя определено е развързала ръцете на дизайнерите.

Доколкото можем да видим, това е топ версията M135i xDrive. Ако правилно разчитаме цифричките и буквичките на задния капак, то под предния се крие – изненада! – 2.0-литров, 4-цилиндров турбо бензинов мотор с 302 к.с., а не „шестак“. Автоматикът, по традиция, е с осем предавки, а тягата се предава до двете оси посредством xDrive 4х4 система. Ако целият този микс ви звучи познато, то не се бъркате – BMW вече го предлага в X2 M35i.

Изрично подчертаваме още веднъж, че не можем да гарантираме за произхода и автентичността на снимките – макар и по всичко да личи, че ни показват следващото поколение Серия 1, приемете ги с едно на ум. За да улесним чакането до премиерата на 27 май, прилагаме и няколко официални снимки на тестовите прототипи, които BMW изпробва на обществени пътища.

Първородната Godzilla!