Новото BMW X2 се показа в официални “папарашки” снимки

  • Галерия с 13 снимки, в края ѝ ще видите концептуалния модел, от който започна всичко Галерия с 13 снимки, в края ѝ ще видите концептуалния модел, от който започна всичко
  • Концептуалният модел отпреди няколко месеца Концептуалният модел отпреди няколко месеца

11 Aug 2017

BMW е съвсем близо до това да запълни и последната липсваща цифра в портфолиото си от модели от X1 до X6. Под тези оранжеви квадратчета се крие новото X2, което ще бъде официално представено след няколко седмици на автосалона във Франкфурт. Както се убеждавате от качеството на фотографиите, те са дело на професионалисти, които са имали достатъчно време да настроят осветлението. Да, този път папарашките снимки са с подател Bayerische Motoren Werke AG.

От това, което виждаме, става ясно, че X2 доста прилича на някаква смес между Серия 1 и X1, като от BMW потвърждават обещанията си серийната версия да е максимално близка до концептуалния модел (вижте червената кола от последните две снимки в галерията).

Новото X2 ще бъде четвъртият модел в гамата на баварците, който ще използва платформата UKL за предно предаване след X1, Серия 2 Актив Турър и Гран Турър. От тук можем да заключим, че под предния капак ще работят турбо мотори с три и четири цилиндъра, като по всяка вероятност ще има и наточен М Performance вариант, но едва ли истински М модел. Серийно X2 ще има предно предаване, а за по-големите двигатели ще се предлага xDrive.

За разлика от X3-4-5-6, които се произвеждат в Щатите, компактният кросоувър X2 ще се прави в завода на марката в Регенсбург, Германия. Кросоувър-купето ще дебютира успоредно с премиерата на концептуалния X7. Големият брат ще се появи в сериен вид едва на автосалона в Женева през пролетта.

 
Първородната Godzilla!