Карахме новото BMW Серия 3. Видео и галерия

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

11 Apr 2019

Новото BMW Серия 3. Бяхме доста любопитни, като след ден прекаран със 7-то поколение на най-продавания модел на баварците, вече имаме нужните отговори. Или поне на основните въпроси.

Как изглежда колата на живо? Доста по-добре отколкото на снимки. Не, че на снимки изглежда лошо, просто разликата с предходното поколение F30 прави G20 по-…японска. На живо обаче, след ден с колата и особено в този як цвят ‘Portimao Blue’, осъзнахме, че предницата всъщност е доста впечатляваща, че страничната линия не е нещо особено, а че задницата е… новата задница, която ще виждаме във все повече нови модели на марката.

Как е вътре? Задният ред е осезаемо по-просторен, което се дължи най-вече на по-дългото междуосие, което е супер. Отпред, таблото напомня на това на X5 и Серия 8, но на места качеството не е толкова добро. Решетките на вуздуховодите например изглеждат доста евтини, каквито са и на пипане. Иначе, цялостното усещане е добро, всичко е там където сме свикнали, а дизайнът на дигиталното табло също взе да узрява в главите ни. Макар, че бихме предпочели малко по-обли графики. Воланът също може да бъде по-фин, но и това ще стане.

Как се управлява? Осезаемо по-директно от предходното поколение, но без да бъде нервна. Колата е осезаемо по-тиха, а нашето тестово 320d с М пакет и 19-инчови джанти, вози малко нервно, определено по-стегнато отпреди. С нормално окачване и по-масовите 17-ки и 18-ки, вероятно ще стане по-комфортна. Шофирането доставя удоволствие, а работата на окачването е изолирана приятно от купето – тоест, няма шумни удари, а само много глухи притупвания, някъде в далечината. Новата Серия 3 определено е сред най-спортните автомобили в класа си.

Двигател и скорости? Четирицилиндровият 320d, който определено ще бъде най-продаваният в Европа, предлага супер съотношение на динамика и икономичност. Мощността от 190 к.с. се усеща, като повече отпреди, ускорението от 0-100 става за около 6,8 сек, а разходът при спокойно каране може да бъде около 6 на сто, което е супер. Що се отнася до скоростната кутия, опционалният 8-степенен ZF е страхотен, още по-бърз отпреди в спортен режим и още по-фин при спокойно каране.

Заключение. Не сме и очаквали, че немците ще объркат нещата с новата Серия 3, която е най-важният им модел. Гамата от мотори е добра, шофирането доставя удоволствие, като единствено ни дразнят един-два детайла в салона и леко нервното окачване, което обаче вероятно е по-комфортно с по-малки джанти. G20 определено вдига летвата.

Текст: Иван Монев

 

 

Първородната Godzilla!