Вижте промените по Volkswagen ID R за атака на рекорда на “Ринга”

  • Галерия с 6 снимки Галерия с 6 снимки
  • Колата, подготвена за Пайкс Пийк Колата, подготвена за Пайкс Пийк

20 Apr 2019

Откакто VW ID R счупи рекорда на “Пайкс Пийк”, неговият екип от 30-тина механици и пилотът Ромен Дюма направо се побъркаха на тема рекорди. През лятото Дюма и електрическият VW свалиха 16 секунди от рекорда на Себ Льоб и Peugeot 208 R16 на легендарното планинско изкачване. Следващата цел - “Нюрбургринг”.

Официално VW ще атакува рекорда за най-бърза електрическа кола на NIO EP9, записан през 2017 - 6:45,9 минути. Неофициално обаче се говори, че болидът на батерии от Волфсбург е толкова бърз, че би могъл да слезе под 6 минути и дори да доближи фамозното постижение на Porsche 919 Hybrid Evo от 5:19 минути.

На снимките виждате колата и подобренията, които са ѝ направени, за да атакува Северната дъга. Това включва нови спойлери отпред и отзад, както и различен под - елементи, съобразени с неравностите на “Ринга” и дългите прави. По въпроса за правите - добавена е система DRS, която да намалява съпротивлението с 20%, като отворя задния спойлер, когато колата ускорява между завоите. Не се знае мощността, която електромоторите ще произвеждат на Зеления ад, но за Пайкс Пийк тя беше 680 к.с. при 650 Нм въртящ момент.

 

Лукс от Китай!