‘Hillclimb GTR‘ e новата кола-чудовище на Franco Scribante Racing. Изкарва 1600 коня на колелата

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.

23 Apr 2019

Обърнете специално внимание на предния спойер. Тоест, на предните спойлери, които доста приличат на… задни. Задният от своя страна е ГИГАНТСКИ. Аеродинамиката на този Nissan GT-R R35 е скандална. Автомобилът е дело на Franco Scribante Racing, които са работили заедно с Dodson Motorsport. В случай, че и двете имена не са ви познати, може да кликнете на тях. Вторите са специалисти в драга, като FSR са оптимизирали шасито и аеро пакета за планински надпревари. 

Автомобилът се цели в рекорд дисциплината планинско изкачване и по-конкретно в състезанието Jaguar Simola Hillclimb, което тази година ще се проведе за 10-и път. Събитие, което е непознато у нас, но което събира доста сериозни машини. Мястото: Книсна, Южна Африка.

Самата кола? Franco Scribante Racing не разкриват никакви детайли преди състезанието. Франко, шефът на едноименния южноафрикански тим, само казва, че хората му са работили 7 дни в седмицата, средно по 18 часа на ден, за да завършат машината навреме. Казва също, че скоро ще разкрие детайли около чудовището, което предполагаме ще се случи след надпреварата. Ще ги очакваме с интерес.

Фотография: Stefan Kotze Photography

Първородната Godzilla!