Porsche 911 с трансплантиран V8 HEMI отпред - кощунство или адска машина?

  • Галерия - 3 снимки от прокета и 8 рендъра Галерия - 3 снимки от прокета и 8 рендъра

24 Apr 2019

През годините сме виждали всевъзможни опити за оригинални тунинг проекти, съдържащи подмяна на двигателя. Като почнем от Mazda MX-5 Miata с някой американски V8 и стигнем до камионетка ЗИЛ с мотор от BMW X5 M – мислехме, че трудно може нещо да ни изненада сериозно. Ето, че подобно нещо се случи обаче.

Тук говорим за проект на тунинг майсторите от Danton Arts Kustoms, които махат 6-цилиндровия боксер на Porsche 911 от поколение 997 (кабрио версия), за да поставят V8 HEMI мотор... и то върху предната ос. Прочетете това изречение още веднъж, идеята е скандална.

Както е видно от снимките в галерията по-горе, които намерихме в Instagram профила на тунинг фирмата, работата е много далеч от завършена. За да придобиете по-цялостна визия за това, което трябва да се случи, прикачили сме и няколко рендъри на французина YasidDesign, който всъщност стои зад дизайна на машината.

Макар и идеята да махнеш боксерния „шестак“ от 911 в полза на V8 „мъсъл“ да ни звучи меко казано екстравагантнo, то дигиталните рисунки ни вдъхват надеждата, че ще видим уникален открит автомобил. Само обърнете внимание на арките на калниците и тяхното продължение от двете страни на автомобила, както и на огромното антикрило отзад. А, да не забравим и бруталната тръбна клетка за кокпита.

Можем само да стискаме палци нещо да не се обърка и трансформацията да премине гладко. С оптимизъм ще следим проекта през следващите месеци.

Първородната Godzilla!