Aston DBS Superleggera Volante е 725-конен супер елегантен открит експрес

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

24 Apr 2019

Пред вас е Aston Martin DBS Superleggera Volante - най-бързият кабриолет, правен някога от британската компания. 5,2-литровият V12 произвежда 725 к.с. и 900 Нм, а мълниеносната 8-степенна автоматична скоростна кутия помага тази мощност да се пренесе на пътя във вида на 3,6 секунди до 100 км/ч и максимални 340 км/ч.

Въпреки че изглежда близък до купето, Volante притежава подобрена аеродинамика в областта на предните арки - там повече въздух притиска предния мост, за да се подобри стабилността при висока скорост. Системата Aeroblade II пък осигурява допълнително притискане в задната част и по-точно 177 кг - с едва 3 кг по-малко от купето.

Сгъваемият покрив е уникално съоръжение сам по себе си. Състои се от осем слоя, сгъва се за 14 секунди и може да се поръча в осем различни цвята.

В интериора ще намерите мека кожа, алкантара и пиано лак по дървените апликации. 8-инчовият екран на инфоразвлекателната система не изглежда особено модерно на фона на гигантските екрани, с които свикнахме напоследък, но така или иначе при 300 км/ч и свален покрив е по-добре да използвате механичните бутони под него.

Ако и вие като нас смятате, че новият кабриолет на Aston е една от най-красивите открити коли на света, то инвестицията от 295 500 евро може да не ви се види толкова голяма...

 

Много практичен и интересен!