Вярвате или не, Mitsubishi спира да произвежда Pajero

  • Галерия с осем снимки на Pajero Final Edition Галерия с осем снимки на Pajero Final Edition
  • Бегъл намек за историята на легендата Бегъл намек за историята на легендата
  • Версията е с за родния пазар в Япония и съответно е с десен волан Версията е с за родния пазар в Япония и съответно е с десен волан

25 Apr 2019

Mitsubishi Pajero спира да се произвежда. Да, знаем, тази новина може да ви учуди повече с това, че Pajero въобще все още се произвежда, но е факт. На снимките виждате последната серия от 700 броя, кръстена Final Edition. Тя ознаменува края на 37-годишната история на един от последните истинските всъдеходи на пазара.

Финалното издание включва възхитителни опции като люк на покрива, релси за багаж и дори заден спойлер. В интериора ще откриете електрически предни седалки, кожени тапицерии и табелки Final Edition.

Мощността идва от 3,2-литров олдскул дизел със 190 к.с. и 441 Нм, свързан към 5-степенен автоматик и система за двойно предаване с блокиращ заден диференциал.

Цената в Япония е 4,5 млн. йени, което се равнява на около 36 хил. евро.

Любопитен момент е, че Pajero все пак ще продължи да се продава на пазарите в Близкия Изток, но вероятно само до изчерпване на наличностите. Вероятно там най-много имат нужда от непобедимите му способности да се измъква от заплетени ситуации...

 

Първородната Godzilla!