Мощният 1600 коня Nissan GT-R на FSR спечели изкачването Jaguar Simola Hillclimb

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

09 May 2019

FSR е съкращение от Franco Scribante Racing, отбор, за който научихме от силната сесия на Stefan Kotze Photography. Сесия с бруууууталния Nissan GT-R R35, който носи три броя брутални спойлери, като отпред е монтиран и… заден спойлер. Ако сте пропуснали предния ни материал, разгледайте снимките в този или кликнете на снимката най-долу и ще разберете какво имаме предвид. Автомобилът е подготвен с помощта на Dodson Motorsport, като по последни данни стоварва 1600 к.с. на четирите си колела.

Колата бе направена специално за Jaguar Simola Hillclimb, като разбира се ще продължи да участва и в следващи планински изкачвания. Как мина дебютът? С категорична победа в една от най-любопитната надпревара от четирите състезателни дни – ‘Modified Saloon Car Shootout’, извоювайки си титлата ‘King of the Hill’.Бруталната машина бе пилотирана от самия Франко Скрибанте, който успя да постигне време 39.342, със секунда по-добро от втория в генералното класиране.

Малко повече за Jaguar Simola Hillclimb? Рекордът на трасето седи от миналата година и е 35.528. Той обаче е поставен с болид Gould GR55, участващ в класовете ‘Single Seaters’ и ‘Sportscars Class’.

Лукс от Китай!