Продават това Renault 5 Turbo в оригинално състояние. Струва колкото четири Megane RS-a

  • 21снимки със синьото Renault 5 Turbo 21снимки със синьото Renault 5 Turbo

13 May 2019

Сред феновете на горещите хечове, а и не само, Renault 5 Turbo заема доста специално място. Един наистина уникален автомобил, който трупа годинки и става все по-търсен. С това цените се покачват неимоверно.

Синият екземпляр, който виждате в галерията, е от първата серия 5 Turbo и ще бъде продаден на търг на 25 май тази година. Аукционът до езерото Комо в Италия се организира от RM Sotheby’s и предвижданията са, че френската машина ще намери новия си собственик за между 100 и 130 хиляди евро. Срещу тази сума човек може да си купи четири чисто нови Megane RS-a или дори BMW M850i Coupe.

Автомобилът тук има навъртяни около 84 000 километра и се намира в чудесно здраве. Общият брой на собствениците е три, но през много голяма част от живота си е бил във владение на френско семейство, което се е грижело много внимателно за състоянието му.

Пилотната серия на модела е лимитирана до само 600 бройки, което означава, че това е един доста ексклузивен автомобил, особено имайки предвид, че не всички екземпляри са в движение. Задвижването идва от 1.4-литров турбо мотор, разположен в средата, който генерира 160 к.с. Предаването е заедно, а трансмисията - 5-степенна.

Два други чудесни 5 Turbo екземпляра:

Много практичен и интересен!