В този Merc 450 SLC работи мощен 450 коня 2JZ мотор от Supra

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

13 май 2019

Да живее Япония! Страната на изгряващото слънце, родината на дрифта, домът на накичените с неон (вече LED) Lamborghini-та и, разбира се, родината на Toyota Supra и ултра легендарният двигател 2JZ. Родина на супер яки и супер странни автомобили. Просто няма как да не обичаме Япония!

Този Mercedes-Benz 450 SLC идва точно оттам. Идва в сайта ни през TopGear.com, иначе си се движи в Япония. И е сууууупер готин по няколко причини. Едната е, че е абсолютно оригинален на вид, отвън с класическите 17-ки AMG (на които пише HWA; може да направите справка в Google), както и отвътре, с този леко грозен и същевременно красив волан AMG.

Оригинален, но не и по двигател, защото на мястото на произведения от Mercedes 4,5-литров V8 с 222 к.с. e присаден 3-литров редови 6-цилиндров мотор на Toyota. И по-точно, 2JZ мотор от Supra MkIV, снабден с турбина, електроника от Motec, за да генерира „около“ 450 к.с. Скоростната кутия е 4-степенна автоматична, също японска. Ме-га!

Дали колата може да се справи с двойно по-високата мощност? При такъв тип преработка това не е толкова важно, но TG пишат, че този Merc C107 се движи с амортисьори Bilstein, така че окачването вероятно е преработено и отговорът на въпроса вероятно е „да“.

Фотография: Mark Ricconi

Коментари
Коментирай

Sending ...