Toyota издърпа с пет години електрическата си програма - ще прави по 5,5 млн. хибриди и електрички през 2025

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки
  • Един от тези мъници ще бъде представен през 2020 със 100 км пробег Един от тези мъници ще бъде представен през 2020 със 100 км пробег
  • C-HR ще бъде първата изцяло електрическа Toyota с батерии. Програмата за електромобили, задвижвани от водород, също ще бъде развивана C-HR ще бъде първата изцяло електрическа Toyota с батерии. Програмата за електромобили, задвижвани от водород, също ще бъде развивана

08 Jun 2019

Toyota изведнъж се оказа доста по-активна в електрификацията на гамата си, отколкото бяхме очаквали. Освен хибридите, с които компанията е известна, в близките години ще видим и сериозен брой електромобили от японците. Toyota смята да продава по 5,5 млн. хибридни и електрически коли годишно. И смята да го постигне до 2025, а не до 2030, както беше съобщено по-рано.

Нещо повече - японската компания даде заявка да бъде първата, която ще въведе батерии с твърд електролит в масово производство. Тази технология се очаква да увеличи драстично пробега с едно зареждане и значително да намали времето за зареждане.

Първият модел с такава батерия трябва да бъде готов още за Олимпийските игри догодина, на които Токио е домакин.

През 2020 г. Toyota ще представи изцяло електрическа версия на C-HR (и нейния близнак за Китай Izoa), както и малка двуместна електрическа кола с пробег от 100 км.

Паралелно с колите, задвижвани от батерии, Toyota не се отказва от водородните си разработки. В галерията ще видите новите електрически прототипи на Toyota, които засега са глинени модели, но дават ясна представа към какви типове каросерии са се насочили японците - главно кросоувъри и ванове.

 

Първородната Godzilla!