Това е интериорът на бъдещето. Тук в изпълнение на китайска компания

  • 4 снимки с интериора от Byton 4 снимки с интериора от Byton

14 Jun 2019

Ако името Byton не ви говори нищо, то грешката не е във „вашия телевизор.“ Това е китайска стартъп компания, която се опитва да пробие в автомобилната индустрия с иновативни идеи. Предстои скоро да видим първия сериен модел на производителя като вече разполагаме с няколко снимки от него.

На този етап можем да хвърлим поглед само към интериора, но точно там се случват интересните неща. Моделът с имe M-Byte ще разполага с чудовищно голям 48-инчов дисплей, който доминира цялото табло. Има и още два екрана – 7-инчов интегриран във волана и 8-инчов на конзолата между двете седалки.

С две думи, дори само дисплея на волана е по-голям от екраните, с които разполагат по-голяма част от масовите автомобили днес. За радост, той не се върти със самото кормило, а остава статичен по време на шофиране за по-добра четимост.

Радостна новина е, че откриваме и физически бутони за командване на различни функции. Ако има нещо, което безусловно да ни дразни в новите коли, то това определено е управление изцяло от сензитивни екрани.

Интересен е и подходът към „скоростния лост.“ Byton просто поставя четири бутона някъде под грамадния дисплей, които задават посоката на движение. Тягата за задвижване ще бъде, най-вероятно, изцяло електрическа.

Много практичен и интересен!