Byton е най-новата автомобилна марка. Идва с 49-инчов тъчскрийн

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

08 Jan 2018

Стартъпът Byton представя своя Crossover Concept на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас. Колата е електрическа и обещава 400 км с едно зареждане на батерията. Нещо повече – с използването на нови технологии (бързо зареждане, може би твърд електролит) Byton обещава да добавя 240 км пробег за едва 20 минути и да пълни батерията до 80% за под 30 минути.

Кросоувърът на Byton ще идва с ниво три на автономност (същото като при новото Audi A8) и ще може да се надгражда до ниво 4, при което шофьорът вече няма да има никаква роля, но все още ще трябва да стои зад волана.

Външният дизайн не е лош, но и не привлича с нещо уникално. За сметка на това интериорът е типично концептуален с гигантски 49-инчов екран по цялата широчина на таблото. Интересен е и дисплеят на волана, но той е функция от далечното бъдеще, в което автономните коли няма да имат нужда от въздушни възглавници.

Byton Crossover Concept разчита на разработена специално за модела версия на Amazon Alexa. Колата също така следи сърдечния ви ритъм и кръвното налягане на шофьора и пътниците, за да пуска подходяща музика и да регулира климатичната система.

Желанието на компанията е да започне производство още през следващата година, но реалното развитие на Byton засега не обещава толкова бързо развитие. Следим бъдещето на марката с интерес.
 

Много практичен и интересен!