Първа скица на 800-конната суперкола на Gemballa

  • Галерия с първата скица на собствената кола на Gemballa и още няколко тунинг произведения на марката Галерия с първата скица на собствената кола на Gemballa и още няколко тунинг произведения на марката

14 Jun 2019

От 1981 г. насам Gemballa е прочуто студио за тунинговане на Porsche-та. 38 години по-късно тунинг ателието е готово да представи първата си собствена разработка, която няма да е базирана на чужда кола.

Щефан Корбах, който купи компанията след убийството на Уве Гембала през 2010, отдавна не крие намерението на Gemballa да направи суперспортна кола от нулата. “Тя ще има уникален собствен дизайн и над 800 к.с., ще бъде с изчистени линии, лека и луксозна”, твърди Корбах по повод представянето на първата скица.

От нея не можем да разберем много, но все пак ясни са няколко неща. Става въпрос за суперкола с централно разположен двигател, агресивна аеродинамика, която е доста далече от дизайна на обичайните продукти на марката.

Първите реални прототипи ще бъдат готови догодина, а най-нетърпеливите клиенти ще трябва да почакат до 2022, когато се очаква началото на производството - малка серия от няколко десетки коли годишно.

В галерията ни може да се насладите и на някои от емблематичните тунинг произведения на Gemballa.

 

Лукс от Китай!