Това е реално и се движи. Вижте автономните влекачи на Volvo да вършат истинска работа. Видео

  • Галерия с шест кадъра. Гледайте и видеото! Галерия с шест кадъра. Гледайте и видеото!

15 Jun 2019

Vera, автономните електрически влекачи на Volvo, получиха първата си истинска транспортна задача в реални условия. Странно изглеждащите превозни средства транспортират полуремаркета от логистичен център до пристанището в Гьотеборг, Швеция.

Както ще разберете от видеото, камионите Vera не правят някакви магически трикове на терминала на DFDS, просто развозват контейнери наляво-надясно. Не изглежда толкова сложно, че да е необходимо постоянно човешко присъствие. Може да ви се струва прекалено просто и обикновено, но е чудесно начало за платформа, разработена преди едва няколко месеца. Никой не очаква, че професията на тираджиите ще изчезни мигновено.

 

Засега камионите се движат по предварително зададен маршрут със скорости до 40 км/ч и ще бъдат наблюдавани от контролна кула. За кратко камионите дори излизат на обществен път. Това е първата фаза на проекта. На следващ етап разстоянието и сложността ще могат да се увеличат, същото важи и за скоростта.

Засега целта е да се обхванат логистични и складови центрове, където камионите изпълняват еднообразни маршрути многократно всеки ден, за което в повечето случаи няма нужда от човешка намеса.

 

Първородната Godzilla!