Второто поколение Renault Zoe, дами и господа!

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки
  • Новата 52-киловатчасова батерия, която осигурява пробег от 390 км Новата 52-киловатчасова батерия, която осигурява пробег от 390 км

17 Jun 2019

Renault Zoe, най-продаваната електрическа кола в Европа, получи своето второ поколение. Това включва нова по-голяма 52-киловатчасова батерия, достатъчна за пробег от 390 км. Новата батерия е с ⅓ по-голям капацитет, но е същата по размери и вече поддържа бързо зареждане.

Нов е и електромоторът R135 - със 135 к.с. и 245 Нм, достатъчни за ускорение до 100 км/ч за 10 секунди. Максималната скорост е ограничена на 140 км/ч. Ще има и по-достъпна версия, означена като R110 и със съответно 110 к.с.

И двата варианта на Zoe вече разполага с режим “В”, в който възстановяването на енергията от спирането е толкова силно, че може да карате само с педала на газта. Обичайният режим “D” се включва от същия нов е-превключвател ака скоростен лост, ако използваме терминологията от архаичния свят на конвенционалните автомобили.

По отношение на сигурността Zoe разполага с всичко модерно и умно в областта: активна спирачка при опасност от удар, предупреждение за напускане на лентата, асистент за лентата, разпознаване на знаци, следене на невидимата зона, автоматични светлини и автоматично задържане на спирачките при потегляне по наклон.

Дизайнът е много фин прочит на първото поколение, което без съмнение се превърна в голям успех. Линиите сега са по-остри и твърде “добродушното” лице на старото Zoe е заменено от по-елегантни линии.

В интериора ще откриете нов 10-инчов сензорен екран. В страните, където работят Apple CarPlay и Android Auto, собствениците на Zoe ще могат да се възползват от тях. Опционално може да снабдите всяка седалка с USB жакове, както и да поръчате пластина за безконтактно зареждане на устройства. Както и трябва да бъде при една електрическа кола, климатикът и зареждането могат да се управляват от разстояние през приложение за телефон - например да охладите или затоплите интериора предварително, докато колата е включена в зарядното, без дори да ставате от леглото си.

 

Първородната Godzilla!