Королата на Васко: над 400 хил. км без смяна на масло


20 Jun 2019

Последното ни видео предизвика най-различни коментари. Някои харесаха историята, други писаха, че не е достойно за канала ни. На вторите искаме да кажем, че всяка интересна история за автомобили, мотори и други машини за движение, е достойна за канала и сайта ни.

Каквато именно е историята на Васко от град Трън и неговата 2000 Toyota Corolla. Хечбек от осмото поколение на модела A110, задвижван от 1,33-литровия бензинов 4E-FE мотор, който в момента се кара предимно на газ. Васко я взима през 2015-та година, на 82 хил. км, като по време на заснемането на видеото километражът показва 418 461 км.

Важно уточнение е, че около година след смяната на собствеността, Васко сменя и километража при нулеви стойности или поне така казва той. Което означава, че реалният пробег на коравата Corolla вероятно подминава 500-те хиляди, 400+ от които са направени с маслото с което Васко е взел колата. Все пак Васко признава, че е 3-4 пъти е доливал по около 1,5 литра.

Освен тази „поддръжка“, собственикът на мега Toyota-та е сменил два тампона и гуми, като последните са зимни, за да може да кара с тях законно и през лятото.

Видеото достигна и до хора от Toyota България, и по-специално до шефа на сервиза, който е споделил пред чичо Искрен, че много добре познава тази Corolla и че колата наистина е купувана у нас. Както и че сервизната и история приключва около 2015-та година.

Първородната Godzilla!