Бенджамин Слос от Google, съпругата му Кристин и тяхната колекция от суперавтомобили за 30 млн. долара

  • Галерия с 24 снимки. Галерия с 24 снимки.

28 юни 2019

„Купих първото си Ferrari през 2000-та година,“ казва Бен Слос, вицепрезидент на Google. „То бе подарък за 60-ия рожден ден на баща ми. Исках да има Ferrari, но тогава не можех да си позволя две.“

За щастие в момента Бен може да си позволи повече от едно Ferrari. Трудно е да кажем колко модела притежава, но е важно да кажем, че някой от тях са на жена му Кристин. И преди да си помислите, че нейните коли (естествено, съпрузите споделят возилата си) служат само за пазар и ходене по ресторанти, ще кажем, че 50-годишната дама е запален автомобилен състезател и често пали спирачките на своите екзотики.

Бен не определя него и съпругата си, като колекционери. „Аз съм автомобилен ентусиаст, а когато се ожениш за същия, или ще се разориш или ще ти свърши мястото в гаража. Моята отговорност е второто да се случи преди първото,“ казва г-н Слос. Който съвсем наскоро добави McLaren Senna към своята коле…, тоест, в своя гараж.

Две любопитни истории. През 2015-та Бен подари на съпругата си Ferrari FXX K, с което я изненада по време на почивката им в Маранело, а през 2018-та, лично шефът на Rolls-Royce,  Торсен Мюлер-Йотвьос предаде специален Dawn Black Badge, по време супер събитие в Пебъл Бийч.

Ето и част от автомобилите, които семейство Слос притежава или е притежавало:

Ferrari 488 GT3  

Ferrari 458 Challenge EVO

Ferrari FXX K

Ferrari 599XX

Ferrari 599 GTO

Ferrari 458 Challenge

LaFerrari Aperta

LaFerrari (2014)

LaFerrari (2017)

Ford Mustang GT4

Ford Mustang Boss 302S

Ford Cobra Jet S/C

McLaren P1 

McLaren 12C Coupe

McLaren Senna

Pagani Huayra

Porsche 918 Spyder

Dodge Viper ACR

BMW Z8

Rolls-Royce Dawn Black Badge

 

Коментирай

Sending ...