Първи снимки на новото BMW X6. Колко ново е всъщност?

  • Три снимки с новото Х6 Три снимки с новото Х6

02 Jul 2019

Добре де – заглавието е малко подвеждащо. Разбира се, че автомобилът, който виждате на снимките тук, е напълно нов. Технологичен близнак е на актулания X5, но всъщност въпросът ни е по-скоро – не стана ли твърде предвидим дизайнът на баварците?

На това отговор ще дадете вие, а ние само ще ви представим фактите, доколкото ги имаме на този етап. Новият Х6 дебютира официално утре, а днес можем да хвърлим поглед към дизайна му чрез изтекли каталожни изображения. Малко са, но достатъчно, за да нарисуват цялостната картина.

Няма как да не обърнем внимание на задната част. Прилича до голяма степен на по-малкия Х4 и, макар и това да е очаквано, леко ни бъгва. Ако има стилистичен компонент в Х4, който да не ни харесва, това са точно стоп светлините. Разбирате тревогите ни, когато ги видяхме и на новия Х6.

Отпред всичко изглежда нормално и добре. Бъбреците са малко по-големи, отколкото при аналогичния Х5, а интересна функция изглежда ще бъде тяхното деликатно осветяване. Засега идеята ни допада, но ще трябва да я разгледаме и на живо, за да можем да дадем финално заключение.

Под капака всичко ще бъде познато – от 3-литровите дизели за Европа до флагманския засега М50i. На далечния хоризонт е и ново Х6 М, но за него ще трябва да почакаме известно време.

Много практичен и интересен!