Още един 6x6 от Hennessey - на базата на Chevy Silverado. Голям е!

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

21 Jul 2019

Hennessey вече има достатъчно умения в сектора 6х6 и след зрелищния VelociRaptor 6x6 сега предлага също толкова динозавърска версия и на базата на Chevrolet. Гигантът се казва Goliath 6x6 и за основа използва Chevy Silverado от моделната 2019/2020 година.

Пикапът не просто е получил трети мост, но е вдигнат с 20 см, за да е още по-трудно качването. Задното окачване е изцяло ново, очевидно и гумите са сменени с нови 37-инчови, добавен е и ролбар.

Мощността от 450 к.с. може би няма да ви впечатли особено, но пичовете от Hennessey имат идея какво е достатъчно, така че им се доверяваме. Добавили са също нова стоманена изпускателна система и всичко това идва с 3-годишна гаранция - идеалната семейна кола, нали?

Базовата цена е 375 000 долара, което за щастие включва нормалното Silverado, като тунинг ателието смята да направи само 24 екземпляра - по-екслузивно от повечето модели на Ferrari.

Ако търсите по-бюджетно 6х6 - вижте тази Niva или една българска версия на ML тук. Jimny 6x6 също попада в графата бюджетен офроудър с потенциал да привлича общественото внимание...

 

Първородната Godzilla!