Български ML 6x4 на газ се продава в Англия (допълнена)

  • Галерия с 11 снимки на чудноватото возило. И не са photoshop... Галерия с 11 снимки на чудноватото возило. И не са photoshop...

23 Jan 2019

Получихме потвърждение: Колата е създадена в България, единствен екземпляр и в нея са вложени над 40 хил. лв. В случай, че си търсите бюджетен и напълно уникален Benz 6x6, все още може да е ваша. Обявата в ebay е активна. Кофата от багера не влиза в офертата!

Хитът Mercedes G63 AMG 6x6 вече е на шест години и за този период светът беше буквално залят от негови 3-осни последователи. Интерпретациите по темата са безкрай - от VelociRaptor 6x6 и ретро ориентирания Kahn Flying Huntsman 6x6 Soft Top, до бюджетните Lada Niva 6x6 или Jimny 6x6?

Както и да е, идеята ни е, че разнообразието от 6х6 машини е огромно, а от днес към него се присъединява и този нетипичен екземпляр, попаднал ни от обява в ebay.

Машината е с десен волан и четири задвижващи колела. Първото се дължи на факта, че първообразът е “английски” ML 320, а второто превръща новия 6х6 в реално 6х4. Задвижването е поверено на познатия 3,2-литров V6, вместо на обичания 5,4-литров гигант на AMG.

Все пак шестте 18-инчови джанти на AMG са автентични.

Все още нямаме потвърждение за произхода на колата. Опитваме да се да се свържем с продавача, за да изясним произхода на лепенката BG на задния капак и да получим повече инфо за произхода на чудатото возило, доколко "българско" е то и какво прави кофата от багер в товарния леген... така че очаквайте прясна информация скоро-скоро.

В случай, че цената от 20 хил. паунда (22 610 евро) не ви стряска, то ще се радвате да знаете, че уникалната шестколесна М-класа може да се похвали с газова уредба и успешно преминат технически преглед...

Много практичен и интересен!