Вижте как електрически Ford F-150 пикап дърпа над 450 тона ЖП композиция (видео)

  • 10 снимки от демонстрацията на електрическа сила 10 снимки от демонстрацията на електрическа сила

23 Jul 2019

Електрическата революция стъпка по стъпка обхваща цялата автомобилна индустрия. Ако доскоро се смяташе, че електрификацията е подходяща само за компактни градски машини, то вече имаме доста примери за успешни спортни и суперколи, а усилено се работи и по возила за бизнеса. Най-продаваният сегмент в САЩ пък, този на пикапите, предстои да се впусне в авантюрата на хибридните и изцяло електрическите системи съвсем скоро. Както разбираме от ново видео, нещата и тук ще бъдат доста сериозни.

Още през януари тази година Ford обеща, че ще видим EV и хибридна версии на F-150. Името не е много познато в Европа, но е най-продаваният автомобил в САЩ за последните няколко десетилетия. По всичко личи, че работата върху електрическия трък върви повече от добре – още от сега можем да кажем, че това ще бъде уникално предложение на пазара, поне докато конкурентите не се усетят.

Ford иска да създаде пикап, който да може с лекота да се справя с всички задачи, с които се справят пикапите днес. Нещо повече – предимствата на електрическата тяга ще имат своя положителен ефект върху характеристиките на F-150. Най-вече, възможността му да дърпа прикачен товар. Прототип на модела, далеч от серийния си вид, успя да дръпне ЖП композиция с тегло от над 450 тона. Част от нея са 10 вагона, натоварени с 42 пикапа F-150 от последния засега продаван модел. Вижте видеото.

Какво се крие под капака на модела, засега не ни е ясно. Тоест, знаем, че ще има големи батерии и няколко електромотора, но точните данни не са известни. Знаем, че ще мине поне още една година, докато видим готовия продукт. Междувременно ще дебютира и плъг-ин версия на F-150.

Първородната Godzilla!