Audi Q3 Sportback дебютира - мини купе-SUV за масите или просто поредната джипка?

  • 30 снимки с новото Q попълнение на Audi 30 снимки с новото Q попълнение на Audi

24 Jul 2019

Audi сякаш позакъсня с включването си в модерния сегмент на купе-SUV автомобилите, но пък немците очевидно наваксват бързо с материала. Доказателството за това идва в лицето на чисто новия Q3 Sportback – модел без предшественик в историята на марката.

Тук става дума за конкурент на BMW X2, който се базира на новия Q3. Дизайнът е напълно в рамките на очакваното, но все пак се отличава с различната си радиаторна решетка и по-скосената си линия на покрива. Виждаме и няколко по-спортни белега спрямо стандартния Q3, като интегрираният в задната броня дифузер и по-големите отвори в предната броня.

В кабината на практика почти всичко е идентично с Q3. Единствените разлики идват под формата на различни декорации и малко по-спортен волан със скосен долен край. Всичко е на мястото си, а удоволствие определено правят двата екрана – 10,25-инчовият за инструментното табло и 10,1-инчовият за инфотейнъмт системата.

Най-мощният двигател засега ще бъде 2-литров турбо бензин със 226 к.с., а има и два дизела – и двата 2.0 TDI съответно със 150 и 190 к.с. Quattro задвижването е стандартно за големия бензин, който ще се допълни от 1,5-литрова версия, а по-слабите мотори ще могат да се сдобият с AWD опционално. Вече усилено се говори и за RS версия с 2,5-литров турбо мотор с пет цилиндъра.

Цените? Все още ги нямаме за българския пазар, но в Германия те ще стартират от цели 40 200 евро. Wow!

Първородната Godzilla!