Един от пет оцелели прототипа McLaren P1 се продава. Струва адски много

  • 36 снимки с прототипа в продажба 36 снимки с прототипа в продажба

30 Jul 2019

Колекционерите на автомобили биха определено се заинтригували от това предложение. Става дума за предсериен прототип, който е бил използван за разработката и тестването на един от най-впечатляващите супер автомобили на новото време – McLaren P1.

Този екземпляр е един от общо 14 произведени. Още по-важното е, че е един от едва пет, които не са били разглобени след края на R&D процеса. Сега се продава за втори път, след като смени собственика си за първи път през 2017 година.

Километрите, които тази машина е изминала, са 568 – предполагаме, че почти всички са изминати на пълна газ и голямо натоварване, но това не бива да ви притеснява. Данните сочат, че прототипът е бил използван за тестване на трансмисията и горивната система от Bosch.

През 2015 година, скоро след появата на серийния P1, този екземпляр е трансформиран временно в шоу кола от серията P1 GTR и дефилира по време на изложението в Женева тогава. След края му отново е преработен в заводска P1 форма.

Цената на това парче от историята на автомобилната индустрия е солидна. Дилър иска не по-малко от 1,35 милиона паунда, което се равнява на малко над 2,88 милиона лева по днешните обменни курсове.

Много практичен и интересен!