Гараж-мечта в Токио: от зелен McLaren P1 до светлосин Beetle кабрио

Гараж-мечта в Токио: от зелен McLaren P1 до светлосин Beetle кабрио
10 Apr 2022

Цялата къща е мечта, не само гаражът и неговото съдържание. Правилни геометрични форми, нищо излишно. Архитектурата е дело на Хидеки Иши, като галерия на цялата постройка може видите в неговия сайт, като кликнете тук. А на този материал попаднах в SpeedHunters.com, заснет и разписан от Дино Дейл Карбонаре и просто нямаше как да не го споделя с вас.

Мястото и колите са собственост на Го Хирамацу, адвокат на 48 г., живеещ и работещ в Токио. Хирамацу сан има жена, две деца и куче. И много машини-мечти. Една от тях е Ferrari 488 Pista, но не червено, а сиво, с две черни „състезателни ивици“. В него работи най-мощният V8 правен някога (тогава) от Ferrari, атмосферна машина със 720 к.с., 770 Нм, ускоряващи колата от 0-100 км/ч за 2,85 сек и до над 340 км/ч.

Това обаче не е единственото Ferrari на Го Хирамацу. Когато времето е подходящо той изкарва своето Portofino, а най-новото попълнение в гаража му е хибридното Ferrari SF90 Stradale. Името дива от 90-ата годишнина на Scuderia Ferrari, като това е първият плъгин хибрид на марката.

Отзад имате 4-литров V8 със 780 к.с. подпомаган от три електромотора. Съотношението маса/мощност е 1,57 кг/к.с., колата тежи под 1,6 тона и ускорява за 6,7 сек от 0-200. Класическият спринт прави за 2,5 секунди. И вижте как изглежда. Успешният адвокат е поръчал още няколко автомобила пише Дино, сред които и ново Ferrari.

Страхотен е и неговият McLaren P1. Авторът оригиналния материал споделя, че според него този модел е най-красивият правен от британците и споделям неговото мнение. ‘British Green’ му седи жестоко! През 2016 McLaren направиха кратък филм за Хирамацу и неговия P1. Там той споделя как ходи на работа с него, а през почивните дни отскача до „Фуджи Спийдуей“ и „Японския Нюрбургринг“, път на име ‘Hakone Turnpike’.

А на 300 метра от къщата си минава на чисто електрическо придвижване за да не смущава съседите. Сумарната мощност е 916 к.с., нютон-метрите са 900, а максималната скорост е 350 км/ч. Тази кола е инженерен триумф.

Какво още? Го Хирамацу притежава и по-обикновени коли, число в което не влиза черният Urus. В галерията обаче ще видите Lexus NX, най-каращата се кола от всички, както и небесно син Volkswagen Beetle Convertible. Дино споделя също, че колекцията скоро ще се увеличи и с Tesla Model S Plaid.

Респект към този дом, гараж и най-вече към Го Хирамацу, за неговия вкус.

Първородната Godzilla!