Porsche се похвали с изловяването на фалшиви авточасти от Китай на стойност 60 млн. евро


05 Aug 2019

Огромна и успешна компания като Porsche се занимава с далеч повече дейности от това просто да разработва и произвежда автомобили. Немците си имат и отдел, който се бори с фалшивите авточасти на пазара, и този екип се похвали с резултатите си за 2018 година. Информацията е официална и идва от прес канала на щутгартския производител.

Само в рамките на 2018 година от Porsche са успели да конфискуват над 200 000 фалшиви компоненти и части на обща стойност от около 60 милиона евро. Това става благодарение на дейността на разследващия отдел във фирмата, който си партнира с детективски отряди в цял Китай.

По данни на производителя, много голяма част от неоригиналните части за Porsche на пазара идват точно от Китай. Близо 80 процента от общия оборот на части за спортните коли на марката принадлежи на сивия сектор. Почти всички компоненти се правят от непрофесионални работилници, а има дори и такива, които се сглобяват в домашни условия.

От Porsche припомнят, че най-лесния начин да различите оригинална част от нерегламентирано копие е качеството на продукта, но и начина, по който се изписват и изобразяват имена, лога, цифри и т.н. В един от най-куриозните подобни случаи на мястото на кон в средата на емблемата на марката е била нарисувана овца.

Лукс от Китай!