Red Bull и Toro Rosso пак направиха рокада с пилотите

  • Албън (вляво) заема мястото на Гасли от първото състезание след лятната пауза - Гран при на Белгия на Албън (вляво) заема мястото на Гасли от първото състезание след лятната пауза - Гран при на Белгия на
  • В Red Bull Албън, който тази година е дебютант във Формула 1, ще си партнира с Макс Верстапен В Red Bull Албън, който тази година е дебютант във Формула 1, ще си партнира с Макс Верстапен
  • Тайландският пилот завърши трети във F2 през 2018 Тайландският пилот завърши трети във F2 през 2018

13 Aug 2019

Шефовете в отбора на Red Bull във Формула 1 въобще не си поплюват. Няколко слаби състезания и изхвърчаш в Б-отбора. Точно това се случва с Пиер Гасли. Французинът ще отстъпи мястото си на Алекс Албън от Toro Rosso.

През 2016 същото се случи с Дани Квят, който отстъпи мястото си на Макс Верстапен. Всички сме свидетели как Макс се отплаща за гласуваното доверие. За разлика от холандеца Гасли не успява да извлече максимума от RB15. След първите 12 кръга от сезона има едно 4-то, едно 5-о и три 6-и места. За сравнение Верстапен вече записа две победи и в други три случая се качи на подиума. Разликата в точките също е драматична - Гасли има 63, докато Верстапен е със 181.

Албън в момента прави нелош дебютен сезон във Формула 1. Той изостава по точки от опитния си съотборник Дани Квят, но вече в няколко ситуации показа, че има талант. Най-доброто му класиране е шестото място от хаотичното Гран при на Германия. Общо е събрал 16 точки (15-и в класирането при пилотите), докато Дани Квят има 27 (9-и при пилотите).

Сезонът продължава на 1 септември с Гран при на Белгия на “Спа”. Това ще е първото състезание, в което Гасли ще се върне в Toro Rosso, а Албън ще получи възможност да опита скоростта на топ отбора на Red Bull.

 

Първородната Godzilla!