Porsche Taycan мина 3425 км за 24 часа със средна скорост 200 км/ч и спирания за зареждане. Вижте за първи път интериора на колата!

  • Porsche Taycan мина 3425 км за 24 часа със средна скорост 200 км/ч и спирания за зареждане. Вижте за първи път интериора на колата!

20 Aug 2019

Porsche показа резултатите от един от последните и най-впечатляващи тестове на електрическия Taycan. В продължение на 24 часа тестовите пилоти на Porsche са минали 3425 км. Средната скорост на овала на “Нардо” е била 195-215 км/ч, но няма информация за любопитня въпрос колко пъти е спирал за зареждане Taycan и какъв е бил средният му разход. Известно е, че при сериозно натоварване електрическите коли харчат в пъти повече, отколкото при спокойно градско движение, където могат да се възползват от възстановяването на енергията от спирането.

Porsche споменава само, че 800-волтовата система се е справила великолепно с бързото зареждане, въпреки че температурата на въздуха на моменти е надхвърляла 42 градуса по Целзий.

Преди броени минути Porsche пусна и първа снимка на интериора на Taycan, който представлява умела смес между модерни и класически детайли.

Повече подробности за Taycan, включително различните варианти за задвижване и цените, може да откриете тук. Официалната премиера на колата е предвидена за 4 септември.

 

Първородната Godzilla!