Тунинг майстори от Тексас напомпаха новата Supra до 528 к.с. Имала потенциал и за още...


22 авг 2019

Не спираме да говорим за новата Toyota Supra. Нормално е – това е един от най-горещите автомобили тази година и определено не само ние сме обхванати от манията по него. В Америка също бързо си харесаха спортното купе и вече започнаха да подобряват възможностите му.

Местната компания за тунинг DME, базирана в Тексас, се захвана да доработи 3-литровия двигател на машината, който идва директно от BMW. След свършената работа (за която липсват подробности засега), дино стендът показва 527.67 конски сили и 627 Нм въртящ момент... на колелата!

Ще бъде много интересно да видим какви са реалните възможности на пътя на тунингованата Supra. В заводски вариант, ускорението до 100 км/ч отнема само 4,1 секунди, което значи, че версията на DME спокойно ще слезе под кота четири секунди.

Нещо друго също ни прави щастливи. Американците, стоящи зад този проект, казват, че в 3-литровия битурбо мотор на Supra има още много потенциал. Къде са лимитите на безопасния за надеждността тунинг, засега не е ясно, но можем да се надяваме за цифри около 600 коня.

Коментирай

Sending ...