Инженер на Toyota иска да възроди MR2 с помощта на Porsche. Ние сме твърдо 'за'!


23 Aug 2019

След като възроди Supra с помощта на BMW и пусна базов спортен автомобил 86, разработен заедно със Subaru, Toyota се оглежда за още потенциални партньорства за нови купета. По-специално, лично главният инженер на Supra, Тецуя Тада, коментира възможностие за съвместна работа с Porsche.

В случая става дума за връщане към живот на друго известно име за японците от близкото минало – това на MR2. Колата беше спряна от производство през 2007 година, но в последните няколко години усилено се говори за нейното възраждане.

Представители на международните автомобилни медии са попитали Тада директно с кой производител той би желал да работи по проекта за нов MR2. Отговорът, даден по време на тест-драйв на Supra, е бил красноречив и доста интересен – Porsche.

Тук идва и малката уловка. Интервюиращият журналист коментира, че не може да каже със сигурност дали отговорът на Тада е бил сериозен или ироничен. Знаете ги японците, по израженията на лицето им не можете да разберете нищо...

На този етап можем само да стискаме палци изказването да не е шега. Междувременно, докато разберем дали ще има нов MR2, можете да се насладите на много съдържание свързано с новата Supra тук.

Първородната Godzilla!